Seleccionar página

 

10 llocs d'Escòcia que no et pots perdre.

[CAT]

Deu llocs et poden semblar molts, però creu-me que no ho són tant. Escòcia té més de 10 llocs fantàstics que no et pots perdre, perquè és magnífica. Té paisatges impressionants, animals curiosos i preciosos i la gent és encantadora. El clima ja és una altra cosa, però a mi, que m’agrada la pluja, doncs què vols que et digui… el fet que cada dia tinguis un plugim, doncs no em molesta. És més, li trobo el seu encant.

La setmana passada et descobria la ruta per Escòcia que t’atreparà, que és la que vaig fer durant les meves vacances d’aquest any, i aquesta setmana, vull ensenyar-te 10 dels llocs d’aquesta ruta que em van entusiasmar. Si has estat mai al país galès, a veure si coincidim. M’agradaria saber la teva opinió. Comencem?

Els 10 llocs d’Escòcia que has de veure

Bé, el que més destacaria és el paisatge. No et pots perdre el paisatge! Tot allò que suposi estar en contacte en la natura val la pena, així que de cap a allà. No te n’arrepentiràs. Dit això, i tenint en compte que llavors ja no serien 10 llocs, sinó 11 magnífics paratges escocesos per no perdre’t, passem al llistat:

 1. El Monument a William Wallace. Està a Stirling i és un museu on la història de l’escocès està molt ben explicada i, des de dalt de tot, et permet veure la immensitat dels terrenys de la zona. No hi ha ascensor i s’ha de pujar per moltes escales, però jo que tinc vertigen, no se’m va fer gens pesat.
 2. L’Urquhart Castle: éstà situat en el Loch Ness i tot i que està destruit, es pot apreciar molt bé la seva història i el recorregut és molt interessant. Jo crec que des d’aquí, fins i tot pots arribar a veure la Nessi!Dibuix a la llibreta del paisatge de la zona dels Trossachs a Escòcia.
 3. The Trossachs: T’he dit que els paisatges valen molt la pena, oi? doncs això. A la regió de Glencoe hi trobaràs quantitat de verds, multitud de llacs i ramats de vaques i ovelles que veuràs pasturant tranquil·lament per cada un dels prats. Aquí és on veuràs més vaques peludes.
 4. Loch katrine: Per anar d’excursió a peu o en bicicleta. Hi trobaràs gent, però no tant com a Loch Lomond.
 5. El Castell d’Eilean Donan: Escenari de nombroses pel·lícules, com Els immortals i alguna del James Bond. Aquesta fortificació està gairebé a la frontera amb Ille Skye i val la pena admirar el paisatge des d’allà i apreciar com puja i baixa la marea.dibuix a la llibreta sobre les foques d'Escòcia
 6. Les foques: Impressionant veure com descansen aquests mamífers en el seu ecosistema i tenir-los tan a prop.
 7. Illa Skye: Tota l’illa val la pena. Si ets amant dels paisatges verds, és visita obligada. L’has de viure!
 8. Els carrers d’Edimburg: si ja en tens prou de natura i vols ambients més urbanites, com ja et deia la setmana passada, passejant pels seus carrers i endinssant-te pels seus passatges (que ells anomenen Close), és com millor coneixeràs la ciutat. I si vols sortir a prendre alguna cosa, et derivo al punt següent…fasana-the-worlds-end-scotland_ImmaMestre
 9. El bar The world’s End, que està al principi de High Street. Diga’m friki, però vaig arribar a pensar que el seu nom venia de la pel·lícula homònima protagonitzada pel Simon Pegg i que en realitat fa referència al mur que es va construir al s.XVI per protegir els habitats d’Edimburg de les tropes angleses. Més enllà de les portes d’aquell mur, es creien que ja no hi havia res més. Que eren a la fi del món. Val la pena fixar-se en la barra del bar, que està plena de bitllets enganxats amb missatges de gent d’arreu del món.
 10. Portree: Tornant a Illa Skye, però seguint amb el tarannà urbanita, trobaràs aquests poblet pesquer, força turístic pel meu gust a causa de la gran quantitat de restaurants i que està molt ben equipat de recursos, però és molt pintoresc.

Com? què? no hi ha cap destil·leria? Bé, sí, n’hi ha moltes! diuen que no pots marxar d’ Escòcia sense provar el seu whisky! però és que a mi no m’agrada el whisky, i aquest any vem passar una mica per alt aquest tema. Però si en vols anar a visitar alguna, quan vaig viatjar a Escòcia la primera vegada, vem visitar la destil·leria Strathisla – Chivas. Està a prop d’Stirling i l’edifici és preciós i envoltat de vegetació. Pots fer una visita guiada per les instal·lacions i acabes el recorregut amb una degustació dels seus productes.

M’ha sigut impossible retallar més la llista i hagués afegit moltíssimes localitzacions extres, com els allotjaments que ens van acollir de braços oberts fent que la nostra estada fos encara més idíl·lica, però, dels camins que vem recórre aquest any,  aquestes són les que descriuen millor la personalitat d’Escòcia, segons la meva manera de viatjar. I tu, tens el teu racó escocès preferit? Prometo no escampar-lo perquè no es massifiqui de turisme! 😉

—–

[CAST]

Diez sitios te pueden parecer muchos, pero créeme que no lo son. Escocia tiene más de 10 lugares fantásticos que no te puedes perder, porque es magnífica. Tiene paisajes impresionantes, animales curiosos y preciosos y la gente es encantadora. El clima ya es otra cosa, pero a mí, que me gusta la lluvia, pues qué quieres que te diga… el hecho de que cada día tengas un chaparrón, pues no me molesta. Es más, creo que tiene su encanto.

La semana pasada te descubría la ruta por Escocia que te atrapará, que es la que hice durante mis vacaciones de este año, y esta semana, quiero enseñarte 10 de los lugares de esta ruta que me entusiasmaron. Si has estado en el país galés, a ver si coincidimos. Me gustaría saber tu opinión. ¿Empezamos?

Los 10 lugares de Escocia que debes ver

Bueno, lo que más destacaría es el paisaje. No te puedes perder el paisaje! Todo aquello que suponga estar en contacto con la naturaleza vale la pena, así que derecho a allí. No te arrepentirás. Dicho esto, y teniendo en cuenta que entonces ya no serían 10 lugares, sino 11 magníficos parajes escoceses para no perderte, pasamos al listado:

 1. El Monumento a William Wallace. Está a Stirling y es un museo donde la historia del escocés está muy bien explicada y, desde lo alto, te permite ver la inmensidad de los terrenos de la zona. No hay ascensor y hay que subir por muchas escaleras, pero yo que tengo vértigo, no se me hizo nada pesado.
 2. El Urquhart Castle: éstà situado en el Loch Ness y aunque está derruido, se puede apreciar muy bien su historia y el recorrido es muy interesante. Yo creo que desde aquí, incluso puedes llegar a ver a Nessi!
 3. The Trossachs: ¿Te he dicho que los paisajes valen mucho la pena, verdad? pues eso. En la región de Glencoe encontrarás cantidad de verdes, multitud de lagos y rebaños de vacas y ovejas que verás pastando tranquilamente por cada uno de los prados. Aquí es donde verás más vacas peludas.
 4. Loch Katrine: Para ir de excursión a pie o en bicicleta. Encontrarás gente, pero no tanto como en Loch Lomond.
 5. El Castillo de Eilean Donan: Escenario de numerosas películas, como Los inmortales y alguna de James Bond. Esta fortificación está casi en la frontera con Ille Skye y vale la pena admirar el paisaje desde allí y apreciar cómo sube y baja la marea.
 6. Las focas: Impresionante ver cómo descansan estos mamíferos en su ecosistema y tenerlos tan cerca.
 7. Isla Skye: Toda la isla vale la pena. Si eres amante de los paisajes verdes, es visita obligada. ¡La tienes que vivir!
 8. Las calles de Edimburgo: si ya tienes suficiente de naturaleza y quieres ambientes más urbanitas, como ya te decía la semana pasada, paseando por sus calles y adentrándote por sus pasajes (que ellos llaman Close), es como mejor conocerás la ciudad. Y si quieres salir a tomar algo, te derivo el punto siguiente…
 9. El bar The world’s End, que está al principio de High Street. Dime friki, pero llegué a pensar que su nombre venía de la película homónima protagonitzada pel Simon Pegg y que en realidad hace referencia al muro que se construyó en el siglo XVI para proteger los habitantes de Edimburgo de las tropas inglesas. Más allá de las puertas de aquel muro, se creían que ya no había nada más. Que estaban en el fin del mundo. Vale la pena fijarse en la barra del bar, que está llena de billetes pegados con mensajes de gente de todo el mundo.
 10. Portree: Volviendo a Isla Skye, pero siguiendo con el talante urbanita, encontrarás este pueblecito pesquero, bastante turístico para mi gusto, debido a la gran cantidad de restaurantes y que está muy bien equipado de recursos, pero es muy pintoresco.


¿Cómo? ¿qué? ¿y no hay ninguna destilería? Bueno, sí, ¡hay muchas! dicen que no puedes marchar de Escocia sin probar su whisky, pero es que a mí no me gusta el whisky, y este año pasamos un poco por alto este tema. Pero si quieres ir a conocer alguna, cuando viajé a Escocia la primera vez, visitamos la destilería Strathisla – Chivas. Está cerca de Stirling y el edificio es precioso y rodeado de vegetación. Puedes hacer la visita guiada por todas sus instalaciones i terminas el recorrido con una degustación de sus productos.

Me ha sido imposible recortar más la lista y hubiera añadido muchísimas localizaciones extras, como los alojamientos que nos acogieron de brazos abiertos y le dieron a nuestro viaje ese toque aún más especial, pero de los destinos que recorrimos este año, estos son los que describen mejor la personalidad de Escocia, según mi manera de viajar. Y tú, tienes tu rincón escocés favorito? ¡Prometo no difundirlo para que no se masifique de turismo! 😉