Seleccionar página

Top 3 d'allotjaments d'Escòcia.

El post d’avui és el que més il·lusió em fa d’escriure d’aquest monogràfic sobre Escòcia, perquè et parlaré de les persones i els allotjaments que millor ens van tractar durant el nostre viatge i ens van fer sentir com a casa.

Com sabràs, si em vas seguint pel blog i després de conèixer la ruta que vem fer per Escòcia, i compartir allò què més em va agradar del país galès, ja deus saber que en hotels no vem dormir en cap, sinó que ho vem fer en Bed and Breakfast (B&B). És a dir, tal com diu el seu nom en anglès, en allotjaments que t’ofereixen esmorzar i una habitació on dormir. El motiu és tenir l’oportunitat de conversar amb els habitants de les localitats que visites, ja que influeix molt en la sensació que t’emportes, i més tard recordes, del país on has estat i voliem estar en contacte amb la gent d’allà.

Com en tot, hi ha una gran diferència entre els que ofereixen casa seva per gust amb els que ho fan per negoci (que els distingiràs perquè, obviament, són els que ofereixen més nombre d’habitacions). Per aquest motiu, et vull parlar de tres allotjaments que van millorar la nostra experiència per terres escoceses, ja que són gestionats per qui hi viu. Amb tota la confiança del món, ens han obert les portes de casa seva per fer que la nostra estada a Escòcia sigui realment idíl·lica.  Així que si has de viatjar per les seves terres i et vols sentir ben tractat, segueix llegint perquè aquestes són les meves recomanacions.

3 dels allotjaments d’Escòcia que faran de les teves vacances, un viatge idíl·lic.

 

Mark Luti_Craignethan B&B Callander, Escòcia


Il·lustració del sr. Luti i el seu B&B  a Callander, Perthshire, Escòcia.

 1. Craignethan B&B: Se situa al final de Callander, venint d’Edimburg. Al sr. Luti te’l vaig anomenar quan t’explicava la ruta que vem fer per Escòcia durant les nostres vacances. Gestiona el seu Bed & Breakfast juntament amb la seva dona Marjory. Ella prepara l’esmorzar, i ell s’encarrega de fer de relacions públiques. Li va que ni pintat, perquè li encanta explicar històries i parlar dels preciosos paisatges i racons de la zona que val la pena veure. Va ser tan amable i tan obert que crec que és d’aquelles persones que recordes sempre. Gràcies al sr. Mark Luti, vam descobrir parts d’Escòcia que potser no hi haguéssim passat i excursions que no haguéssim fet, segur. És l’únic allotjament que vam repetir perquè realment hi vem estar molt a gust i no li agraïrem mai prou que hagués fet l’impossible per allotjar-nos la segona vegada.

  Marilyn i el seu B&B a Luib, Ille Skye, Escòcia.

  Il·lustració de la Marilyn al menjador on en va servir l’esmorzar i el seu B&B de Luib, Ille Skye, Escòcia.

 2. Luib House: La Marilyn també ens va tractar molt bé. Parla pels descosits i gesticula tan exageradament que no podiem evitar pensar, carinyosament, en els teleñecos. És molt peculiar, atenta i servicial i prepara uns haggis d’escàndol, de bons que són. No deixis de provar-los. Va dir que millor no especificar de què estan fets, però t’asseguro, que sigui el què sigui, estan per llepar-se’n els dits. Ens va fer sentir com a casa.

  Il·lustració de l'Elmo, el gat abandonat mig taronja i mig negre que visita sempre el B&B dels sr. Mackinnon a Storr Lochs, Portree, Ille Skye, Escòcia.

  Il·lustració de l’Elmo, el gat abandonat mig taronja i mig negre que visita el B&B dels srs. Mackinnon a Storr Lochs, Portree, Ille Skye, Escòcia.

 3. Bearreraig Cottage: La trobaràs a Illa Skye, passat Portree, a Storr Lochs, just a sota dels famosos penyasegats. No hi ha cap més referència. Cap més casa. Només l’espectacular paisatge, la carretera i l’Elmo, un gat errant, mitat taronja i mitat negre, que en la seva excursió diària cap a la casa, ens va venir a rebre. La casa és humil i molt còmode i vem passar un vespre ben agradable comentant el mundial de futbol amb els propietaris i parlant de viatges i Escòcia. Els Mackinnon són molt amables i extremadament generosos. Encara recordo l’esmorzar que ens van preparar. Hi havia de tot, un mix entre cereals, llet, sucs i esmorzar de forquilla amb ous, haggis, frankfurts, patates… Ideal si vols passar-te el dia d’excursions.

M’agradaria tornar a veure aquestes persones, que amables van ser! No en tinc cap dubte que els recordaré sempre que parli d’Escòcia. Si tens pensat visitar el país escocès en algun moment, i em vols fer cas, segur que no te’n penediràs. Ja m’ho diràs. O potser coincideix que acabes de tornar de les vacances viatjant per aquesta destinació, llavors segur que els compararàs amb els teus allotjaments. En recomanaries un altre?

—–

[CAST]

El post de hoy es el que más ilusión me hace escribir de este monográfico sobre Escocia, porque te hablaré de las personas y los alojamientos que mejor nos trataron durante nuestro viaje y nos hicieron sentir como en casa.

Como sabrás, si me vas siguiendo por el blog y después de conocer la ruta que hicimos por Escocia, y compartir lo que más me gustó del país galés, ya debes saber que no dormimos en hoteles, sino que lo hicimos en Bed and Breakfast (B & B). Es decir, tal como dice su nombre en inglés, en alojamientos que te ofrecen desayuno y una habitación donde dormir. El motivo es por la oportunidad de conversar con los habitantes de las localidades que visitas, ya que influye mucho en la sensación que te llevas, y más tarde recuerdas, del país donde has estado. Queríamos estar en contacto con la gente de allí.

Como en todo, hay una gran diferencia entre los que ofrecen su casa porqué les apetece con los que lo hacen por negocio (que los distinguirás porque, obviamente, son los que ofrecen más número de habitaciones). Por este motivo, te quiero hablar de tres alojamientos que mejoraron nuestra experiencia por tierras escocesas, ya que son gestionados por quien vive allí. Con toda la confianza del mundo, nos han abierto las puertas de su casa para hacer que nuestra estancia en Escocia fuera realmente idílica. Así que si tienes que viajar por sus tierras y quieres sentirte bien tratado, sigue leyendo porque éstas son mis recomendaciones.

3 de los alojamientos de Escocia que harán de tus vacaciones, un viaje idílico.

 1. Craignethan B & B: Se sitúa al final de Callander, viniendo de Edimburgo. Al sr. Luti te lo nombré cuando te explicaba la ruta que hicimos por Escocia durante nuestras vacaciones. Gestiona su Bed & Breakfast junto con su mujer Marjory. Ella prepara el desayuno, y él se encarga de hacer de relaciones públicas. Le va que ni pintado, porque le encanta contar historias y hablar de los preciosos paisajes y rincones de la zona que vale la pena ver. Fue tan amable y tan abierto que creo que es de aquellas personas que recuerdas siempre. Gracias al sr. Mark Luti, descubrimos partes de Escocia que quizás no hubiésemos visto y excursiones que no hubiéramos hecho, seguro. Es el único alojamiento que repetimos porque realmente estuvimos muy a gusto y le agradeceremos infinitamente que hubiera hecho lo imposible para alojarnos la segunda vez.
 2. Luib House: Marilyn también nos trató muy bien. Habla por los codos y gesticula tan exageradamente que no podíamos evitar pensar, cariñosamente, en los teleñecos. Es muy peculiar, atenta y servicial y prepara unos haggis de escándalo, de buenos que son. No dejes de probarlos. Dijo que mejor no especificar de qué están hechos, pero te aseguro, que sea lo que sea, están para chuparse los dedos. Nos hizo sentir como en casa.
 3. Bearreraig Cottage: La encontrarás en Isla Skye, pasado Portree, en Storr Lochs, justo debajo de los famosos acantilados. No hay más referencias. Ninguna casa más. Sólo el espectacular paisaje, la carretera y Elmo, un gato errante, mitad naranja y mitad negro, que en su excursión diaria hacia la casa, nos vino a recibir. La casa es humilde y muy cómoda y pasamos una tarde agradable comentando el mundial de fútbol con los propietarios y hablando de viajes y Escocia. Los Mackinnon son muy amables y extremadamente generosos. Aún recuerdo el desayuno que nos prepararon. Había de todo, un mix entre cereales, leche, zumos y desayuno de tenedor con huevos, haggis, perritos calientes, patatas… Ideal si quieres pasarte el día de excursiones.

Me gustaría volver a ver estas personas, ¡que amables fueron! No me cabe duda de que los recordaré siempre que hable de Escocia. Si tienes pensado visitar el país escocés en algún momento, y quieres hacerme caso, seguro que no te arrepentirás. Ya me dirás. O quizás coincide que acabas de volver de las vacaciones viajando por este destino, entonces seguro que los compararás con tus alojamientos. ¿Recomendarías algun otro?