Seleccionar página

Entrada pel 4t post del monogràfic d'Escòcia sobre les curiositats del país galès.

Les curiositats són allò que defineix la personalitat de cada país. Que Escòcia és un lloc preciós, ha quedat clar en els diferents posts, oi? Però és que jo diria que allò que la fa realment única, a part de tots els paisatges idíl·lics, són els petits detalls que et criden l’atenció a mesura que la vas explorant.

Aquest és l’últim post del monogràfic sobre Escòcia que vaig començar a finals de juliol ensenyant-te la ruta que vaig fer. De fet, aquest estiu m’ha passat volant. Si, ja ho sé, és un tòpic que sempre es repeteix. Però potser perquè aquest any he viatjat a un país fred, que, ja de tornada, sempre he estat en remull i que a l’oficina la temperatura és de sota zero, la sensació d’estiu gairebé no l’he percebut. Així que reviure les vacances mitjançant les curiositats del país em fa allargar la percepció del període estival. També recordar tot allò que vam veure o pensar en el sr. Luti i els allotjaments preciosos on vem estar.

Curiositats d’Escòcia

A Escòcia s'hi ha d'anar previngut perquè el temps és molt variat.

 1. El clima variat: Diuen que a Escòcia pots tenir les quatre estacions en un mateix dia. És veritat. Sobretot a Edimburg. A la resta, generalment hi plou. Tot i així, nosaltres vam tenir sort i les estones que plovia sovint ens enganxava conduint.

  Vaques peludes il·lustrades a la llibreta dl viatge a Escòcia. Juliol-agost, 2016.

  Vaques peludes típques de les Highlands d’Escòcia.

 2. Les vaques peludes: Són típiques de les Highlands i si vols que et digui la veritat, no en vam veure moltes, però algunes sí que es deixen veure i són realment curioses.

  Il·lustració del menjar típic d'Escòcia.

  Il·lustració del menjar típic d’Escòcia.

 3. Els Haggis: Està molt bo. No et puc dir res més. Quan vaig preguntar de què estava fet em van dir: «No preguntis. Tu menja». I més endavant, tampoc ho he volgut buscar.
 4. Els esmorzars: Com ja apuntava quan et parlava dels allotjaments, són ideals si t’espera una jornada dura o de màxim esforç. Consta d’un plat amb ou ferrat, haggis, salsitxes i frankfurts, patata, mongeta seca i béicon. A més, també t’ofereixen les típiques torrades amb mantega i melmelada. I també sucs.

  Dibuix de l'espai reservat a les carreteres entre els pobles per deixar passar a l'altre cotxe.

  Dibuix de l’espai reservat a les carreteres entre els pobles per deixar passar a l’altre cotxe.

 5. Carreteres d’un sol carril: És el més típic entre poblacions. Les carreteres són extremadament pintoresques, però només d’un sol carril. Si et trobes un cotxe de cara, et pares en els espais habilitats a cada certs metres i deixes passar.20160818_Curiositat_Autocaravana-gelats_ImmaMestre
 6. Les autocaravanes de gelats: Les associava més a les fires de poble, però a Escòcia n’hi ha a qualsevol lloc susceptible que hi vagi la gent.

Segurament no t’he descobert res de nou, però fullejar les il·lustracions de la llibreta de viatge, sempre em treu un somriure i em transporta a l’indret explorat. Encara que faci molt de temps. És el poder que té el fet de parar una estona en el viatge i prendre’t temps per dedicar-li a les experiències viscudes durant el dia. És com un diari de viatge. Com és el teu?

—–

[CAST]

Curiosidades de Escocia ilustradas en la libreta de viaje

Las curiosidades son lo que define la personalidad de cada país. Que Escocia es un lugar precioso, ha quedado claro en los diferentes posts, ¿verdad? Pero es que yo diría que lo que la hace realmente única, aparte de todos los paisajes idílicos, son los pequeños detalles que te llaman la atención a medida que la vas explorando.

Este es el último post del monográfico sobre Escocia que empecé a finales de julio enseñándote la ruta que hice. De hecho, este verano me ha pasado volando. Si, ya lo sé, es un tópico que siempre se repite. Pero tal vez porque este año he viajado a un país frío, que, ya de vuelta, siempre he estado en remojo y que en la oficina la temperatura es de bajo cero, la sensación de verano casi no la he percibido. Así que revivir las vacaciones mediante las curiosidades del país me hace alargar la percepción del periodo estival. También recordar todo lo que vimos o pensar en el sr. Luti y los alojamientos preciosos donde estuvimos.

Curiosidades de Escocia

 1. El clima variado: dicen que en Escocia puedes tener las cuatro estaciones en un mismo día. Es verdad. Sobre todo en Edimburgo. En el resto, generalmente llueve. Sin embargo, nosotros tuvimos suerte y los ratos que llovía a menudo nos pillaba conduciendo.
 2. Las vacas peludas: son típicas de las Highlands y si quieres que te diga la verdad, no vimos muchas, pero algunas sí se dejan ver y son realmente curiosas.
 3. Los Haggis: Está muy bueno. No te puedo decir nada más porqué no sé más. Cuando pregunté de qué estaba hecho me dijeron: «No preguntes. Tú come». Y más adelante, tampoco lo he querido buscar.
 4. Los desayunos: como ya apuntaba cuando te hablaba de los alojamientos, son ideales si te espera una jornada dura o de máximo esfuerzo. Consta de un plato con huevo frito, haggis, salchichas y frankfurts, patata, judía seca y bacon. Además, también te ofrecen las típicas tostadas con mantequilla y mermelada. Y también zumos.
 5. Carreteras de un solo carril: es lo más típico entre poblaciones. Las carreteras son extremadamente pintorescas, pero sólo de un solo carril. Si te encuentras un coche de cara, te paras en los espacios habilitados a cada ciertos metros y dejas pasar.
 6.   Las autocaravanas de helados: las asociaba más a las ferias de pueblo, pero en Escocia hay en cualquier lugar susceptible que vaya la gente.

Seguramente no te he descubierto nada nuevo, pero hojear las ilustraciones de la libreta de viaje, siempre me saca una sonrisa y me transporta al lugar explorado. Aunque haga mucho tiempo. Es el poder que tiene el hecho de parar un rato en el viaje y tomarte tiempo para dedicarle a las experiencias vividas durante el día. Es como un diario de viaje. ¿Cómo es el tuyo?