20160915_illustracions1-marta-matoLa gràfica per a la coach de salut i benestar Marta Mató és un projecte que hem anat cuinant des d’abans de l’estiu. S’ha preparat amb molt d’amor, sense pressa, però tampoc sense pausa perquè responíem a les necessitats del moment.

Ella és nutricionista i coach en benestar i esport. Li agrada cuidar-se i ho transmet en el seu projecte de salut que t’ofereix presencialment, però també mitjançant la seva web. Aposta per una alimentació i estil de vida wellness i per aconseguir això, és indispensable tenir en compte allò que ella anomena la tríada invencible: alimentació, esport i ment.

Amb aquesta entrada vull començar una nova etapa al bloc on et presentaré les col·laboracions gràfiques i il·lustratives que vaig realitzant. Per no avorrir-te, serà un cop al mes.

El procés creatiu que ara t’explico partia d’una imatge de marca amb un logo i papereria ja establerts i que a la Marta ja li agradaven. La meva feina ha consistit en polir allò que tenia i adaptar les noves propostes a aquell disseny per a mantenir la unitat gràfica.

20160915_papereria-marta-mato-fons-verd

 

Totes aquestes noves idees que li ballen pel cap, involucra la inquietud de donar un millor servei als seus clients i subscriptors. La mancança que es va veure des d’un bon principi, és que el material que molts nutricionistes faciliten als seus clients és avorrit i sovint va escàs de bones imatges. A més, els dossiers proporcionats generalment són poc atractius i els principals protagonistes són llargues parrafades i llistats que fan mandra.

Si em vas seguint, sabràs que disseny i il·lustració són conceptes que per a mi, van de la mà. Així que la meva proposta girava entorn d’un disseny fresc i dinàmic on la il·lustració presonalitzada fos important. D’aquesta manera aconseguia diferenciació respecte als mateixos productes del seu sector. Un sector que, en el cas que utilitzi alguna imatge, sempre aposta pels rancis cliparts. Aquest canvi es va començar a formalitzar aplicant-ho al disseny d’unes fitxes de planificació per als menús dels seus clients i unes plantilles de receptes saludables que mensualment reben els seus subscriptors.

20160915_menus-i-receptes-marta-mato

Però una ment inquieta com la de la Marta no podia frenar-se en aquest punt i també complementa els serveis, amb productes. Ella ho tenia clar: el seu objectiu era crear el  seu primer ebook. El programa de 2 setmanes per a recuperar el teu estat de salut òptim: Detoxifícate. Un producte del qual em sento molt orgullosa perquè té molta part de la Marta, però també té molta part de mi. I t’ho explico:

Aprofitant la total llibertat creativa que em va donar la Marta, vaig deixar-me anar i divertir-me. Vaig dissenyar un ebook que fos igual d’atractiu que les fitxes dissenyades i que no fos costós de llegir. Com a conseqüència, i no perdent de vista el briefing que em va facilitar, el resultat és un llibre molt gràfic i visual on tota la informació proporcionada susceptible de ser explicada o complementada amb imatges, ho aplicava amb il·lustració. Així que vaig gaudir de l’estiu il·lustrant verdures, proteïnes i fruites. Mira, una manera divertida i fresca com una altra, de suportar la calor.

20160915_illustracions2-marta-mato20160915_portada-ebook

L’ebook Detoxíficate el pots comprar online i hi trobaràs receptes saludables de plats i sucs verds, pautes i consells mindfulness i molta informació pràctica perquè entenguis exactament què menges i per què. A la fitxa de producte de l’ebook pots veure l’índex i llegir la introducció. 20160915_intro-ebook

No em diguis que no és temptador. I més durant el mes de setembre, que tots tendim a fer un reset i començar de nou amb els propòsits. Si a tu també t’interessa cuidar-te, pots trobar la Marta a instagram i facebook i seguir els seus consells alimentaris mitjançant les entrades que publica setmanalment al seu bloc.

—–

[CAST]

Gráfica para la coach de salud y bienestar Marta Mató: conoce que se esconde detrás.

La gráfica para la coach de salud y bienestar Marta Mató es un proyecto que hemos ido cocinando desde antes de verano. Se ha preparado con mucho amor, sin prisa, pero tampoco sin pausa porqué respondíamos a las necesidades del momento.

Ella es nutricionista y coach en bienestar y deporte. Le gusta cuidarse y lo transmite en su proyecto de salud que te ofrece presencialmente, y también mediante su web. Apuesta por una alimentación y estilo de vida wellness y para conseguir esto es indispensable tener en cuenta lo que ella llama el trío invencible: alimentación, deporte y mente.

Con esta entrada quiero empezar una nueva etapa en el blog donde te presentaré las colaboraciones gráficas e ilustrativas que voy realizando. Para no aburrirte, será una vez al mes.

El proceso creativo que ahora te cuento partía de una imagen de marca con un logo y papelería ya establecidos, que a Marta ya le gustaban. Mi trabajo ha consistido en pulir lo que tenía y adaptar las nuevas propuestas a ese diseño para mantener la unidad gráfica.

Todas estas nuevas ideas que le bailan por la cabeza, involucran la inquietud de dar un mejor servicio a sus clientes y suscriptores. La carencia que se vió desde un principio, es que el material que muchos nutricionistas facilitan a sus clientes es aburrido y, a menudo, escaso de buenas imágenes. Además, los dossiers proporcionados generalmente son poco atractivos y los principales protagonistas son largas parrafadas y listados que dan pereza.

Si me vas siguiendo, sabrás que diseño e ilustración son conceptos que para mí, van de la mano. Así que mi propuesta giraba en torno a un diseño fresco y dinámico donde la ilustración personalizada fuera importante. De esta manera conseguía diferenciación respecto a los mismos productos de su sector. Un sector que, en el caso que se utilice alguna imagen, siempre apuesta por los sosos cliparts. Este cambio se empezó a formalizar aplicándolo al diseño de unas fichas de planificación para los menús de sus clientes y unas plantillas de recetas saludables que mensualmente reciben sus suscriptores.

Pero una mente inquieta como la de Marta no podía frenarse en este punto y también complementa los servicios, con productos. Ella lo tenía claro: su objetivo era crear su primer ebook. El programa de 2 semanas para recuperar tu estado de salud óptimo: Detoxifícate. Un producto del que me siento muy orgullosa porque tiene mucha parte de Marta, pero también tiene mucha parte de mí. Y te cuento:

Aprovechando la total libertad creativa que me dio Marta, me solté y me divertí. Diseñé un ebook que fuera igual de atractivo que las fichas diseñadas y que no fuera costoso de leer. Como consecuencia, y no perdiendo de vista el briefing que me facilitó, el resultado es un libro muy gráfico y visual donde toda la información proporcionada susceptible de ser explicada o complementada con imágenes, lo aplicaba con ilustración. Así que disfruté del verano ilustrando verduras, proteínas y frutas. Mira, una manera divertida y fresca como otra, de soportar el calor.

El ebook Detoxíficate lo puedes comprar online y encontrarás recetas saludables de platos y zumos verdes, pautas y consejos mindfulness y mucha información práctica para que entiendas exactamente qué comes y por qué. En la ficha de producto del ebook puedes ver el índice y leer la introducción.

No me digas que no es tentador. Y más durante el mes de septiembre, que todos tendemos a hacer un reset i empezar de nuevo con los propósitos. Si a ti también te interesa cuidarte, puedes encontrar a Marta en instagram y facebook y seguir sus consejos alimentarios mediante las entradas que publica semanalmente en su blog.