Seleccionar página

portadeta del post sobre la ruta d'Escòcia que t'atraparà

[CAT]

La ruta per Escòcia que et proposo, no te la pots perdre. Has estat mai a Escòcia? jo dues vegades. La primera fa 13 anys. Amb les amigues i d’Albergs. Va ser molt diferent a la d’aquest any, que viatjavem 5 persones, entre elles un nen, i no recordava res de quan hi vaig estar l’última vegada. Així que ha sigut com descobrir-la de nou en una ruta alternativa i poc turística que ens va portar a conèixer l’escència d’aquest país celta. Te l’explico?

Primer de tot, deixa’m dir-te que aquest viatge per terres escoceses val tant la pena i té tants aspectes per comentar, que faria un post massa llarg i no et vull avorrir. Per aquest motiu, prefereixo dividir-lo en quatre parts i anar-les desglossant en un post setmanal durant les pròximes setmanes:

D’aquesta manera serà com tornar a estar de vacances i què millor que reviure-les junts, no? Agafa la maleta, que ens enlairem!

De ruta per Escòcia

Aquest plantejament parteix de la meva visió personal. L’aconsellable és llogar un cotxe a la capital i sortir a fer ruta. Nosaltres la vem anar estructurant sobre la marxa, segons les preferències de cadascú. És la que t’explico a continuació:

Mapa il·lustrat d'Escòcia segons la ruta que vem fer a les vacances del juliol de 2016.

Teniem clar que preferiem visitar una petita part d’Escòcia, però en profunditat, que no pas afartar-nos a fer kilòmetres i veure tota l’illa, però sense acabar d’apreciar res. Així que el nostre objectiu era, per una banda, endinssar-nos pels carrers d’Edimburg per conèixer la seva història i per l’altra, descobrir i deixar-nos maravellar per Illa Skye. Tot allò que passés entremig, ho deixàvem a la nostra intuïció. I no ens va decepcionar. Tenint només les dues primeres nits i l’última reservades a Edimburg, tot el que podia venir després prometia, i molt.

Edimburg

Val la pena estar-s’hi un parell o tres de dies recorrent els seus carrers. La ciutat és molt maca, però també força caòtica perquè no hi ha massa passos de zebra i tampoc estem acostumats que els cotxes condueixin al revés i vinguin per l’altre costat. Tot i així, a mi m’agrada caminar i crec que una bona manera per conèixer aquesta ciutat és que et deixis portar pels encants d’Edimburg tot passejant pels seus carrers. Només així, t’empaparàs de la seva cultura i manera de viure. I, si et ve de gust, deixa’t guiar per un dels tours gratuïts que comencen des de la Royal Mile, el carrer més importat de la ciutat. N’hi ha en castellà i en anglès.

Descobrint els Trossachs

Formen part del parc nacional de The Trossachs i es divideix en quatre zones de paisatges ben diferenciats: Loch Lomond, The trossachs, Breadalbane i Argyll Forest. Nosaltres vem vem preferir estar per la part de Glencoe, centre dels Trossachs. És digne de veure i s’ha de viure! infinitat de muntanyes, paratges verds, catarates, llacs, vaques rumiant, ovelles pastant, de tant en tant alguna masia, i una sola carretera, d’un sol carril. Si t’agrada la muntanya, aquí trobaràs vegetació en estat pur, tranquilitat absoluta i bellesa infinita. Has pensat que podries quedar-te aquí i viure feliç envoltada de natura sense preocupar-te de res? Jo sí!

Arribant a Illa Skye

Hi ha dues maneres d’arribar-hi: en ferry o per carretera.  Les ciutats més importants són Uig i Portree, però el què realment val la pena són els paisatges que et regala l’illa en els seus poblets més petits i els grans acantilats de Kilt Rock.

Cadascú té les seves preferències, però sense pensar-m’ho dues vegades, et recomanaria seguir aquesta ruta per conèixer l’escència escocesa. A nosaltres ens la va descobrir el sr.Luti, un escocès d’origen italià que vem conèixer en Bed and Breakfast que té junt amb la seva dona. Com que és autòcton de la terra galesa, li vem fer cas. Gràcies a ell, estic aquí escrivint-te aquesta personal visió sobre una de les millors rutes que hi ha per Escòcia. Però al sr.Luti, millor te’l presento en un altre post.

I tu què me’n dius? Escòcia entra dins els teus possibles plans de viatge? Ja fa dies que vaig tornar, però encara tinc el cap més allà que aquí i és que aquell país em va enamorar. Quina país t’ha enamorat a tu?

—–

[CAST]

La ruta por Escocia que te propongo, no te la puedes perder. ¿Has estado en Escocia? yo dos veces. La primera vez hace 13 años. Con las amigas y de Albergues. Fue muy diferente a la de este año, que viajábamos 5 personas, entre ellas un niño, y no recordaba nada de cuando estuve la última vez. Así que ha sido como descubrirla de nuevo en una ruta alternativa y poco turística que nos llevó a conocer la esencia de este país celta. ¿Te la cuento?

Antes que nada, déjame decirte que este viaje por tierras escocesas merece tanto la pena y tiene tantos aspectos para comentar, que haría un post demasiado largo y no quiero aburrirte. Por este motivo, prefiero dividirlo en cuatro partes e ir desglosándolas en un post semanal durante las próximas semanas:

De esta manera será como volver a estar de vacaciones y qué mejor que revivirlas juntos, ¿verdad? ¡Cóge la maleta, que despegamos!

De ruta por Escocia

Este planteamiento parte de mi visión personal. Lo aconsejable es alquilar un coche en la capital y salir a hacer ruta. Nosotros la fuimos estructurando sobre la marcha, según las preferencias de cada uno. Es la que te cuento a continuación:

Teníamos claro que preferíamos visitar una pequeña parte de Escocia, pero en profundidad, que hartarnos a hacer kilómetros y ver toda la isla, pero sin terminar de apreciar nada. Así que nuestro objetivo era, por un lado, perdernos por las calles de Edimburgo para conocer su historia y por otro, descubrir y dejarnos maravillar por Isla Skye. Todo lo que pasara en medio, lo dejábamos a nuestra intuición. Y no nos decepcionó. Teniendo sólo las primeras dos noches y la última reservadas en Edimburgo, todo lo que podía venir después prometía, y mucho.

Edimburgo

Vale la pena estar un par o tres de días recorriendo sus calles. La ciudad es muy bonita, pero también bastante caótica porque no hay demasiados pasos de cebra y tampoco estamos acostumbrados a que los coches conduzcan al revés y vengan por el otro lado. Sin embargo, a mí me gusta caminar y creo que una buena manera para conocer esta ciudad es que te dejes llevar por los encantos de Edimburgo paseando por sus calles. Sólo así, absorverás su cultura y modo de vivir. Y, si te apetece, déjate guiar por uno de los tours gratuitos que comienzan desde la Royal Mile, la calle más importante de la ciudad. Los hay en castellano y en inglés.

Descubriendo los Trossachs

Forman parte del parque nacional de The Trossachs y se divide en cuatro zonas de paisajes bien diferenciados: Loch Lomond, The Trossachs, Breadalbane y Argyll Forest. Nosotros estuvimos por la parte de Glencoe, centro de los Trossachs. Es digno de ver y ¡hay que vivirlo! infinidad de montañas, parajes verdes, cataratas, lagos, vacas rumiando, ovejas pastando, de vez en cuando alguna masía, y una sola carretera, de un solo carril. Si te gusta la montaña, aquí encontrarás vegetación en estado puro, tranquilidad absoluta y belleza infinita. ¿Has pensado que podrías quedarte aquí y vivir feliz rodeada de naturaleza sin preocuparte de nada? ¡Yo sí!

Llegando a Illa Skye

Hay dos maneras de llegar: en ferry o por carretera. Las ciudades más importantes son Uig y Portree, pero lo que realmente vale la pena son los paisajes que te regala la isla en sus pueblos más pequeños y los grandes acantilados de Kilt Rock.

Cada uno tiene sus preferencias, pero sin pensarlo dos veces, te recomendaría seguir esta ruta para conocer la esencia escocesa. A nosotros nos la descubrió el sr.Luti, un escocés de origen italiano que conocimos en el Bed and Breakfast que regenta con su mujer. Como es autóctono de la tierra galesa, le hicimos caso. Gracias a él, estoy aquí escribiéndote esta personal visión sobre una de las mejores rutas que hay para conocer Escocia. Pero al sr.Luti, mejor te lo presento en otro post.

¿Y tú qué me dices: Escocia entra en tus posibles planes de viaje? Ya hace días que volví, pero todavía tengo la cabeza más allá que aquí y es que ese país me enamoró. ¿Qué país te ha enamorado ti?